Analiza Wall-Street.ro - Alegerile din 2024 pun presiune pe reputatia companiilor
Anumite companii devin, din diverse motive (si nu pentru ca merita), tap ispasitor pentru esecul unor proiecte publice. A gasi un vinovat este tactica de manual al politicianului. De cele mai multe ori, ea se foloseste pentru a distrage atentia de la discutii de culise cu miza mare sau de la nerealizarile politicienilor insisi.
Ce poti face insa atunci cand reputatia companiei tale, in mediul online si nu numai, are de suferit din cauza atacurilor politice repetate? Din cauza lor iti creste gradul de risc, esti nevoit sa platesti prime de asigurare mai mari, ai dificultati in obtinerea unor linii de finantare de la banci, angajatii incep sa-si caute de lucru in alta parte, iar furnizorii nu vor sa mai lucreze cu tine.
Este dificil pentru o companie care deruleaza proiecte publice, cu statul ca beneficiar, sa se aperepublic. Statul nu este doar clientul tau, dar si partenerul tau, in definitiv. Nu poti iesi in presa sa spui: „Domnul X minte, uitati dovezile! Situatia nu sta chiar asa”. Intr-o lume in care politica decide alocarea banilor publici, risti sa-ti tai craca de sub picioare si sa pierzi contracte.
Situatia pare una fara iesire, dar solutii exista. Una dintre acestea este consolidarea reputatiei in mediul online, prin a comunica proactiv si factual despre cine esti, ce faci, cum faci, ce ai reusit pana acum si ce planuri de viitor ai. Astfel, activitatea de comunicare cu scop de preventie de criza sau reparare a imaginii a devenit o tendinta clara in 2023 si despre care noi, Lighthouse PR, credem ca va creste pe masura ce ne apropiem de alegeri.
Ana Maria Gardiner, managing partner in cadrul Lighthouse PR, este experta in comunicare cu focus pe managementul reputatiei, comunicare corporate si comunicare de criză. Cu o experienta de 20 de ani in domeniu, din care 8 ani ca jurnalist, Ana a oferit suport pentru companiile din top 300 cele mai valoroase branduri din lume, lucrand din Romania si Dubai.
Daca politicienii se pregatesc de zor pentru alegerile de anul viitor, tatonand terenul la nivelul discursurilor publice, observam ca si companiile sunt mai atente la ce au de spus decidentii la TV si in online, decat erau in anii anteriori. Mai mult, companii de dimensiuni medii si mari care nu au comunicat public niciodata sau rareori, pe motivul deja clasic ca nu au avut nevoie, s-au razgandit anul acesta, tocmai sub presiunea creeata de unii politicieni.
Citeste continuarea articolului pe Wall-Street.ro, accesand acest link.